El combinat estatal femení de waterpolo s'ha assegurat una de les quatre primeres places del Mundial de Gwangju després de derrotar, ahir, a la selecció d'Holanda per un global de 12 a 8. A les semifinals, les de Miki Oca se les hauran amb Hongria per una plaça per a la final. Les hongareses van vèncer Itàlia (7-6).

L'inici de partit davant les actuals campiones d'Europa va tenir un guió perfecte ja que es va repetir l' score de Grècia (6-1) però amb unes sensacions millors. Roser Tarragó i Anni Espar van marcar un ràpid 2-0 que donava esperances. Espanya era una màquina greixada en defensa i atac que, als 4 minuts, ja havia endossat un 4-0 al seu rival. Anni Espar es destapava, la feina de la Maica Garcia era colossal a la zona, i la portera Laura Ester dibuixava les ordres perfectes d'una defensa imperial. Amb aquests vímets no era d'estranyar un parcial de 6 a 0. Només quan faltaven 10 segons pel final del primer quart va marcar una Holanda absolutament trencada. I això que després del 7-1 d'Anni Espar, les holandeses es van animar una mica amb dos gols per tancar un segon quart amb 8-4. A partir d'aquí, Espanya es va dedicar a jugar amb el rellotge la segona part del joc. En el còmput global dels dos darrers quarts, empat a quatre en el marcador.