La nedadora barcelonina Jessica Vall va confirmar la fluixa actuació de la selecció estatal en els Mundials de natació de Gwangju i va quedar eliminada en les semifinals dels 200 metres braça, la seva prova favorita. Vall havia donat una bona notícia al matí, en entrar a les semifinals amb la tretzena millor marca (2.26.04). N'havia quedat fora la també catalana Marina Garcia (2.27.46). A la tarda, però, Vall va fer el pitjor resultat de les setze participants (2.28.11) i va quedar fora de la final. La russa Iúlia Efímova va marcar el millor registre (2.21.20), seguida de la sud-africana Tatjana Schoenmaker (2.21.79) i de la canadenca Sydney Pickrem (2.23.11).

D'aquesta manera, Vall no va poder repetir presència en la final d'un Mundial per tercera vegada consecutiva, l'última de les quals a Budapest. Al matí, Hugo González tampoc no va entrar a les semifinals dels 200 metres esquena en marcar el 31è millor registre. Tampoc no ho va fer gaire millor Lidón Muñoz, que va obtenir el 29è registre en els 100 metres.

Alegria nipona, rècords 'aussies'

El dia sí que va ser bo per a la delegació japonesa, que va veure com Daiya Seto guanyava els 200 metres estils i trencava una ratxa de vuit títols consecutius en aquesta prova per als Estats Units. El nipó va parar el cronòmetre en 1.56.14 i va derrotar el suís Jeremy Desplanches i l'estatunidenc Chase Kalisz.

D'altra banda, l'australià Matthew Wilson va igualar el rècord del món dels 200 braça amb un temps de 2.06.67 en una de les semifinals, davant del seu compatriota Zac Stubblety-Cook i del japonès Ippei Watanabe. El bon resultat per als australians el va reblar el relleu femení de 4x200 metres, que va batre el rècord del món amb un temps de 7.41.50, davant de les estatunidenques i de les canadenques.