Després de 17 etapes en les quals s'havia vist un Nairo Quintana (Movistar) sentenciat i sense possibilitats d'obtenir el mallot groc, el colombià va reviure ahir en la primera etapa dels Alps amb una gran victòria, agafant un minut i mig d'avantatge respecte el segon classificat de l'etapa que es va disputar entre Embrun i Valloire en 208 quilòmetres.

El colombià es va escapar juntament amb un grup de trenta corredors i quan va atacar es va quedar en solitari des de l'escapada fins a l'arribada a meta. Cap dels grans favorits, excepte Quintana, que ara mateix es troba a 3:54 del primer lloc, va aprofitar que, en un moment de l'etapa, el Deceuninck-Quick Step va deixar sol davant el perill al líder de la volta francesa, Julian Alaphilippe.

La baixada salva el mallot groc

L'únic intent d'atac que van dur a terme els favorits, començant pels dos ciclistes de l'Ineos Egan Bernal i Geraint Thomas, actual guanyador del Tour de França, va acabar neutralitzat per Alaphilippe, gràcies a la baixada final de l'etapa amb la qual va aconseguir arribar a meta al mateix temps que el britànic. No obstant això, Egan Bernal va aconseguir escapar-se del ciclista francès i retallar-li 32 segons, situant-se just darrere seu en la classificació, a un minut i mig exacte.

L'etapa d'avui serà de 126,5 quilòmetres començant a Saint-Jean-de-Maurienne i finalitzant a Tignes, una etapa amb un total de cinc ports i en la qual els favorits podrien per fi desgastar Alaphilippe i que hi hagués un nou mallot groc en la volta francesa. Nairo Quintana s'enganxa en la general, a més de superar ahir Mikel Landa, i va aconseguir ser de nou el millor del Movistar en la classificació i amb moltes opcions de ser al podi. Demà serà la darrera etapa de muntanya i segurament la que tancarà la 106a edició del Tour de França, amb tres ports de muntanya amb inici a Albertville i final a Val Thorens, amb una ruta de 130 quilòmetres. L'Ineos també haurà de decidir per qui dels seus dos grans ciclistes aposta per aconseguir la gran victòria. Bernal es troba ara mateix per davant de Thomas, que a priori és el gran candidat a repetir victòria a la volta francesa després de l'escapada d'ahir. Si el colombià aconseguís la victòria final del Tour de França, seria el cinquè ciclista de la història en obtenir el mateix any el mallot blanc, que es premia amb el millor jove de la volta, i el groc, després d'aconseguir-ho primerament el francès Laurent Fignon l'any 1983, després l'alemany Jan Ullrich el 1997, Alberto Contador l'any 2007 en el seu primer Tour de França i finalment Andy Schleck el 2010 gràcies a la concessió del Tour al luxemburguès per la retirada del mallot groc en aquella edició al mateix Alberto Contador per dopatge. En tres dies hi haurà un nou guanyador del Tour i la classificació general està més apretada que mai.