Es repeteix la final de fa dos anys al Mundial disputat a Budapest. La selecció estatal femenina va guanyar ahir Hongria (16-10) en una semifinal amb un rival complicat. No obstant això, Espanya el va tenir controlat en tot moment i no van perdre ni un sol parcial. A més, aquesta victòria li serveix a la selecció espanyola per obtenir un bitllet en els Jocs Olímpics de Tòquio que es celebraran el proper estiu. Un partit frenètic, amb una gran quantitat de gols i un marcador que reflectia un 10-8 a favor de la selecció espanyola al descans.

El combinat que dirigeix Miki Oca va protagonitzar un gran partit liderat per l'encert de Roser Tarragó i Judith Forca i un gran tercer quart, i va aconseguir així el pas a la seva tercera final mundialista en sis anys, després de la final de Barcelona el 2013, quan va aconseguir el primer Mundial femení de Waterpolo de la història de la selecció espanyola, i la de Budapest del 2017, quan va perdre davant els Estats Units. Precisament, el rival en la final serà el conjunt nord-americà, que va derrotar sense cap tipus de dificultats a la selecció d'Austràlia (7-2). Es repeteixen les dues finalistes, les dues seleccions que més vegades han arribat a la final en aquesta última dècada, tres cada una. Les nord-americanes intentaran aconseguir a Gwangju (Corea del Sud) el seu sisè Mundial de waterpolo i fer encara més gran la diferència de campionats aconseguits amb la resta de seleccions.

Els dos combinats estatals gaudiran de presència bagenca al cos tècnic. Albert Estiarte i Griselda Sirvent en són els metges; Marc Estiarte i Òscar Muncunill exerceixen de fisioterapeutes; i Marcel·lí Massafret n'es preparador físic. Un dels grans objectius d'aquest Mundial: obtenir un lloc en els Jocs Olímpics de Tòquio, ja ha estat complert per la selecció femenina, que lluitarà per la medalla d'or demà (11.30 h) davant uns Estats Units, que també té plaça olímpica.

Avui serà el torn de la selecció masculina, que jugarà la seva semifinal davant Croàcia (10 h).