El colombià Egan Bernal es va convertir ahir en el nou líder del Tour després d'una etapa que no es va poder acabar per culpa del mal temps i d'un despreniment de terra a trenta quilòmetres de la meta. L'organització va deixar desert el guanyador de l'etapa i la va donar per acabada al pas pel coll d'Iseran, on Bernal va coronar primer amb 2 minuts i 7 segons d'avantatge sobre el líder passat, Julian Alaphilippe.

L'etapa va ser moguda. Primer es va retirar Thibaut Pinot per problemes a una cama. Després, hi va haver una fugida amb il·lustres com Urán, Nibali i Valverde, que amenaçava el mallot groc. L'Ineos la va fer caure i, a 44 quilòmetres per a la meta, Alaphilippe ja no va poder resistir l'atac de Geraint Thomas, que va dinamitar la cursa. El cop definitiu, però, el donaria per darrere un Egan Bernal desfermat, que va deixar enrere escaladors com Kruijswijk i Landa i eixamplava la diferència.

Al pas per l'Iseran, Bernal tenia mitja feina feta, però la pedregada i el despreniment van fer frenar l'etapa quan rodava en companyia de Simon Yates. Avui pot rematar el triomf en l'ascensió final a Val Thorens.