La selecció masculina de waterpolo va emular ahir la femenina i es va classificar per a la final del Mundial en guanyar Croàcia per 6-5. El conjunt de David Martín tenia controlat l'enfrontament a l'inici del darrer parcial, però no va marcar cap gol en vuit minuts i els balcànics es van situar a un sol gol quan faltaven encara noranta segons de joc. La bona actuació de la defensa i del porter, Dani López-Pinedo, van evitar el desastre en forma de pròrroga.

Fins aquell moment, la cobertura de la boia dels espanyols havia funcionat. Croàcia no trobava la porteria i Perrone i Mallarach ja van situar el 2-0. Munárriz va marcar el tercer, tot i que Xavi Garcia va reduir la distància.

El tercer quart va ser el millor. Els gols de Mallarach i de Granados acostaven els espanyols a la final (6-2), però encara van haver de patir fins al darrer segon, a causa de la reacció balcànica.

La final masculina enfrontarà Espanya i Itàlia. Els transalpins van derrotar Hongria per 10-12. Avui, a les 11.30 hores, es jugarà la femenina, entre Espanya i els Estats Units.