L'equip espanyol femení de waterpolo va tornar a perdre una final d'un gran campionat contra els Estats Units. Com en els Jocs de Londres del 2012, i els Mundials de Budapest de fa dos anys, l'equip americà va ser molt superior i es va endur l'or basant-se en una gran defensa sobre les boies hispanes, l'efectivitat i el colossal partit de la portera Ashleigh Johnson.

Això que Espanya va començar bé el partit. Tot i anar a remolc, primer Bea Gómez, que va empatar amb el gol inicial, i després Roser Tarragó, amb dos grans llançaments que no van permetre que les americanes s'escapessin (3-3). A partir d'aquí, però, l'atac espanyol es va encallar i la gran actuació de la portera i un parcial de 6-0, entre el segon i el tercer quarts, van decidir. El darrer ja només va servir per maquillar el marcador.

Avui intentaran tenir millor sort els nois entrenats per David Martín, que disputen la final masculina contra Itàlia a partir de dos quarts de dotze del migdia. Si guanyen, serà el primer or des del 2001, a Fukuoka.