L'olesà Pep Segura va deixar de ser, ahir, el mànager esportiu del FC Barcelona. El club, en un comunicat, va donar a conèixer la notícia i no va aclarir qui el substituirà, tot i que sembla que la direcció esportiva actual, formada per Éric Abidal i Ramon Planes, serà qui prendrà més protagonisme a partir d'ara.

Segura, llicenciat en Educació Física i amb experiència a les banquetes i als despatxos d'equips europeus com l'Olympiacos i el Liverpool, va arribar al Barça el 2015, després de les últimes eleccions, però va adquirir més protagonisme a partir del 2017, quan el club va destituir el director esportiu d'aleshores, Robert Fernández, i li va donar més galons.

Segura era la persona protegida del vicepresident esportiu de l'entitat, Jordi Mestre. La sortida d'aquest de la junta directiva, a principis d'aquest mes, va debilitar-lo molt. El fet que el president, Josep Maria Bartomeu, assumís el càrrec i no assegurés la seva continuïtat de manera categòrica ja feia pensar en un final com el que es va confirmar ahir.

Segura ha tingut alguna enganxada amb els jugadors al càrrec, com amb Gerard Piqué després d'una Supercopa, quan va criticar-lo per un gol en pròpia porteria contra el Reial Madrid, i no era gaire sant de la devoció de la plantilla. Se li ha criticat, durant tot aquest temps, que ha apartat l'estil de joc del Barça en èpoques passades. La tornada al passat que vol fer ara Bartomeu li ha costat el càrrec.

Sense Piqué contra Iniesta

Enmig d'aquesta situació, arriba avui el segon partit de pretemporada del Barça. A partir de les onze del matí (Barça TV), el conjunt blaugrana s'enfronta al Vissel Kobe dels exjugadors de l'equip Andrés Iniesta, David Villa i Sergi Samper.

El conjunt de Valverde tindrà la baixa, per a aquest partit, de Gerard Piqué, que té problemes musculars típics de la pretemporada. Sí que podrà actuar Griezmann, que va rebre un cop en la derrota del seu equip contra el Chelsea (1-2) de dimarts. Després del partit, el Barça farà cap a l'aeroport per tal de tornar a Catalunya i seguir amb els entrenaments.