Ni l'onada de calor que ha patit el país aquesta setmana ni la pluja persistent que ha de caure avui al Berguedà des de mig matí, segons les previsions meteorològiques, han doblegat la determinació dels corredors de curses de muntanya berguedans Judit Franch i Pau Ventura. Tal com van fer públic a principis de juliol, ambdós resseguiran avui el Berguedà corrent des de la colònia tèxtil de l'Ametlla de Merola fins al refugi del Niu de l'Àliga, al cim de la Tosa d'Alp, amb l'objectiu de recaptar fons per a dos projectes solidaris amb les persones que pateixen càncer de l'associació Sense por.

Tot i així, Ventura i Franch han hagut de modificar el traçat de la segona part del recorregut per minimitzar-ne el quilometratge i el desnivell. Per això, des de la Nou de Berguedà, en lloc d'adreçar-se al Niu de l'Àliga pel vessant oest, travessant la serra del Cadí, ho faran pel sud. Així, des de la Nou es dirigiran a Guardiola de Berguedà, i d'aquí a Bagà, tot recorrent la via del Nicolau. Per últim, des de l'antiga capital de la baronia de Pinós, seguiran el recorregut habitual de l'Ultra Pirineu fins al Niu de l'Àguila, passant pel refugi de Rebost. Per tant, el traçat definitiu del projecte «Córrer sense por» serà de 76,4 quilòmetres i 4.030 metres de desnivell positiu.

Pau Ventura i Judit Franch esperen rebre el suport dels berguedans als punts d'avituallament situats a Puig-reig, on preveuen passar a les set del matí, Olvan (9 hores); Vilada (12 h), la Nou (15 h); Guardiola (17 h); Bagà (18 h) i el refugi de Rebost (19.30 h), o als cims de Salga Aguda (11 h) i del Sobrepuny (14 h). La travessa clourà al Niu de l'Àliga pels volts de dos quarts de deu de la nit, després d'haver sortit de l'Ametlla de Merola a les sis del matí. «Córrer sense por» ja ha rebut l'encàrrec de 200 samarretes solidàries.