Afronten el Reial Madrid i el seu tècnic, Zinedine Zidane, la necessària i anunciada renovació de l'equip blanc per tornar a ser competitiu a la Lliga Santander? Encaixar 12 gols en tres partits no evidencia una greu problemàtica en defensa? Aquests són els principals eixos del debat que s'ha atiat entre els aficionats madridistes d'arreu de l'Estat durant les últimes hores, després que l'equip dirigit per Zidane encaixés una humiliant golejada (3 a 7) en el derbi de pretemporada disputat la nit de divendres a dissabte a New Jersei. Al descans, l'Atlètic de Madrid guanyava per un escandalós 0 a 5, que s'havia transmutat en un 1 a 7 al minut 25 de la represa.

La premsa de la capital, les xarxes socials i els principals fòrums de debats madridistes retreien ahir a Zinedine Zidane les paraules que va pronunciar el dia de la seva presentació com a tècnic del Reial Madrid, en aquesta segona etapa. Aquell 11 de març, Zidane va sentenciar: «Canviarem coses», una frase que tothom va interpretar com «canviarem jugadors». Ahir, els més reputats articulistes de la premsa esportiva de Madrid es preguntaven quins canvis s'havien produït, amb l'excepció del fitxatge d'Eden Hazard, un jugador que ha de ser titular.

Així, es denunciava la manca de fitxatges per apuntalar la defensa blanca; la indolència i manca d'intensitat dels futbolistes, sobretot en els primer 25 minuts dels partits; el rendiment de Thibaut Courtais quan defensa la porteria madridista; els dubtes a l'hora d'afrontar el fitxatge de jugadors de nivell contrastat com Paul Pogba, Kylian Mbappé i Neymar; i la desaparició dels joves de l'equip que van mostrar potencial amb Santiago Solari, com Marcos Llorente, Reguilón, Vinícius i el cedit Dani Ceballos. Per últim, es qüestionava com es pot plantejar, el Reial Madrid, reforçar encara més l'equip de Diego Pablo Simeone amb el traspàs de James Rodríguez. L'entorn blanc ara vol la revolució per assolir títols.