L'esquiador de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Ballús es va endur el títol al campionat d'Europa i Àfrica en la categoria de més grans de 35 anys, que va tenir lloc a la localitat grega de Ioánina. D'aquesta manera millora l'actuació de l'any passat, quan va ser cinquè a Halle (Alemanya).

A la fase de classificació, Ballús va fer un registre de 5.00/55/11.25, és a dir, cinc boies, a una velocitat per a tots els participants de 55 quilòmetres per hora i una llargada de la corda d'11,25 metres. Només el va superar el grec Hatzis Anastasios, amb 5.50 boies. A la final, el santjoanenc va fer el mateix registre i va superar per una boia Anastasios, que va acabar segon, i el noruec Foss Anders, tercer.

Ballús va explicar que «el campionat ha estat un mes més d'hora que l'any passat, un factor que m'anava en contra. Em vaig preparar durant el juny i el juliol, i abans de la competició em trobava en bona forma, veia que si feia bona marca podria complir l'objectiu de fer medalla, tot i que veia complicat vèncer». A finals de setembre, el santjoanenc afrontarà el campionat d'Espanya i el de Catalunya, que es duran a terme a la localitat lleidatana de Gimenells.