Es va formar als equips base del Vilanova del Camí CF. Va jugar l'últim any de juvenil i el primer d'amateur a la UD San Mauro, abans de retornar a casa. El CF Igualada el va fitxar un any després. Amb Carlos Simón i Pedro J. Calvo, integra el tercet de supervivents de l'últim ascens a Tercera Divisió dels igualadins.

L'ascens del Prat a Segona B va propiciar la tornada a Tercera de l'Igualada. Esperava tancar el curs pujant de categoria?

Les últimes temporades, l'equip sovintejava les posicions capdavanteres a Primera Catalana. Per tant, esperava tornar a competir i afermar-nos a la zona alta de la classificació. Vam arribar a les darreres jornades en un gran estat de forma i vam persistir, mentre altres equips defallien.

Va poder viure el partit de tornada de les fases d'ascens del Prat a Portugalete amb el seus companys d'equip?

No. Per raons familiars no vaig poder aplegar-me amb la plantilla, però en vaig veure la retransmissió per televisió i, la setmana següent, gaudir de la celebració i la recepció a l'Ajuntament.

La feina de Mohamed El Yaagoubi ha estat clau per pujar?

El tècnic ens ha sorprès positivament amb els seus mètodes i la seva concepció futbolística. Per exemple, durant la primera meitat de la temporada va fer moltes rotacions, cada alineació era una sorpresa per als jugadors, i això va propiciar que tota la plantilla s'endollés i s'impliqués en el projecte. A més, l'Igualada va fer un gran joc, dels millors de la categoria.

S'ha optat per donar continuïtat a la plantilla com a garantia per assolir la permanència.

És una decisió encertada. La base de l'equip és sòlida, més consistent que la de la plantilla que va protagonitzar dos ascensos consecutius fa una dotzena d'anys. A l'equip hi ha molts jugadors amb nivell de Tercera Divisió i alguns amb aptituds per jugar a Segona B. Per tant, consolidar-se a Tercera és un objectiu a l'abast.

Als 37 anys, David Baraldés pensa en la retirada?

El meu desig és jugar fins als 40 anys. La pubàlgia i l'hèrnia discal que vaig patir anys enrere em van fer pensar en una retirada prematura, però ara em sento molt bé.