El pilot santfruitosenc David Checa, formant part de l'equip SRC Kawasaki France, juntament amb els francesos Jérémy Guarnoni i Erwan Nigon, es va proclamar campió del món de motociclisme en l'especialitat de resistència, després d'ocupar la dotzena posició en la darrera prova del campionat, disputada al Japó, les 8 Hores de Suzuka. Aquesta és la quarta corona mundialista de Checa, després de ser campió del món els anys 2004, 2014 i 2017, amb l'equip francès GMT-94 Yamaha. És el primer campionat que assoleix amb la seva nova marca, a la qual va arribar un cop va haver finalitzat la temporada passada.

La sort dels campions

La deessa fortuna es va aliar aquesta vegada amb l'equip Kawasaki, ja que en les darreres voltes el Suzuki Endurance Racing Team (SERT) va trencar el motor i deia adeu al títol. En cas de no haver patit aquest incident, hauria estat aquest el campió del món per només un punt de diferència sobre la formació de Checa.

El guanyador de la cursa nipona va ser l'altre equip de Kawasaki, amb Jonathan Rea, Leon Haslam i Toprak Razgatlioglu, després que la direcció de cursa acceptés la protesta de Kawasaki, ja que Rea havia caigut 5 minuts abans del final per culpa d'un vessament d'oli a la pista, i es donés per acabada la prova després de 216 voltes, les mateixes que el segon, el Yamaha Factory, i el Red Bull Honda, que va ser tercer.

Checa encadena, d'aquesta manera, el seu tercer títol mundial en les últimes sis temporades i dona continuïtat al projecte de Yamaha, que va decidir apostar més per les superbikes.