L'Andorra de Gerard Piqué no serà rival del Manresa i l'Igualada a Tercera Divisió la propera temporada. Ahir, la Federació Espanyola de futbol (RFEF) va comunicar oficialment que la plaça de Segona Divisió B que deixa el Reus pel seu descens administratiu degut als deutes que arrossega, havia estat adquirida pel club andorrà pel valor de 452.000 euros.

Dos altres clubs també optaven al lloc dels reusencs, el Zamora i l'Inter City de Sant Joan d'Alacant. Al final, l'estament federatiu va tenir en consideració que l'Andorra pertanyia a la mateixa territorial que l'equip descendit, el Reus.

Es dona el cas curiós i inèdit al futbol espanyol que un mateix club pugi dues categories en una mateixa temporada. L'Andorra va assolir la Tercera Divisió als terrenys de joc i ara ha aconseguit la Segona B als despatxos. L'empresa Kosmos de Piqué, la mateixa que es farà amb el control del Gimnàstic de Manresa després de l'aprovació dels seus socis divendres passat, va comprar l'Andorra a l'hivern, quan l'equip ocupava una discreta posició a la mitja taula del grup 2 de Primera Catalana. Amb molts diners i invertits, es va revolucionar l'equip i amb el sallentí Gabri a la banqueta, va anar escalant posicions fins aconseguir, amb un interessant frec a frec fins a la darrera jornada amb el Manresa, la plaça d'ascens directe com a campió de la categoria.

Ara, l'Andorra ha tingut l'oportunitat d'obtenir la plaça del Reus a Segona B i l'ha aprofitada perquè cap altre club català de Tercera Divisió ha pogut assumir el cost que ha demanat la Federació Espanyola de futbol. L'Hospitalet, al que esportivament li corresponia l'ascens com a segona classificat de Tercera, ha hagut de renunciar pels diners, malgrat que ha mostrat en tot moment interès per pujar de categoria.

El president de l'Andorra, Ferran Vilaseca, es mostrava ahir molt satisfet amb la resolució federativa: «un cop vam rebre la circular inicial de la RFEF, la junta directiva del club va avaluar la situació i va decidir que era una bona oportunitat. Complimentats tots els tràmits marcats per la federació, és el moment d'il·lusionar-nos amb aquesta nova realitat però, sobretot, adaptar l'estructura per a poder competir amb garanties». En principi, el lloc que deixa l'Andorra a Tercera serà pel Banyoles.