La renúncia de la Balconada a jugar un any més a Tercera Catalana per falta de jugadors, va provocar, fa poques setmanes, que al Navarcles li toqués la grossa amb l'ascens de categoria, aprofitant la plaça dels manresans. El conjunt navarclí va anar sempre al capdavant de la classificació fins a l'última jornada, que va cedir després de perdre al camp del Navàs, baixant fins al segon lloc i havent de jugar la promoció. En la promoció d'ascens davant la Palma Cervelló, els navarclins van cedir per 0-3 en el partit d'anada i no van poder remuntar l'eliminatòria tot i guanyar a casa 0-1 en l'enfrontament de tornada.

El president de l'entitat groga i negre Bernardo Machado fa una valoració molt positiva de la temporada: «Vam començar amb les idees molt clares d'estar al davant i d'intentar pujar de categoria; a la classificació vam estar sempre a dalt lluitant amb més equips, tot i que cap al final ens vam distanciar juntament amb el Castellnou. Finalment, però, no vam poder ser campions». Machado reconeix que «aquí a Navarcles no paguem a cap jugador i ells mateixos s'han de pagar la fitxa».

Plantilla àmplia i jove

Un total de 23 jugadors han format part del projecte per ascendir de categoria del Navarcles. La mitjana d'edat, de 22,3 anys, ha estat clau per la unió entre els jugadors, els quals, més del 80% són del poble. Tal com comenta el president Machado, la clau de l'èxit «ha estat que l'equip és més que una pinya; també per la manera de treballar, les amistats entre ells i que la gent de fora de Navarcles que ha vingut a jugar, algun dels quals, ja havien estat aquí prèviament, s'han unit als de casa». Tot i això, l'equip no va poder aconseguir el campionat. El president té clar que el conjunt no va saber gestionar bé la pressió en les dues darreres jornades: «Feia moltes setmanes que anàvem primers, i no vam sentenciar a casa amb el Castellnou; en aquell partit, si guanyàvem érem campions. No vam estar a l'alçada per la responsabilitat. El Castellnou és un gran equip i si tu falles i l'altre guanya doncs es mereix ser campió. Al cap i a la fi, per mi va ser un just vencedor tal com va anar».

Relleu a la banqueta

Bruno Buckens no seguirà al capdavant de l'equip i el seu relleu l'agafarà Carles Cayuela. El nou entrenador, que ja havia estat anteriorment coordinador del club, i també fent altres funcions, es farà responsable del primer equip del Navarcles a la Tercera Catalana amb la clara intenció de mantenir l'equip a la categoria.

Tal com reconeix el president Machado, el bloc de l'equip serà el mateix, amb algunes petites variacions: «Algun jugador veterà es retira i incorporarem fins a sis fitxatges nous de diferents equips». D'aquesta manera, el club es vol consolidar a Tercera Catalana.