Pol Vila (1999), nascut a Sant Vicenç de Castellet, té una de les carreres més prometedores de l'atletisme català, tot i haver d'estar aturat un temps. Fa dos anys va patir una lesió als isquiotibials i, a més, va tenir problemes al ronyó, que explica que van ser «el principal motiu d'aquesta absència de llarga durada». El santvicentí, del FC Barcelona, ha estat fins ara inactiu i en el seu primer campionat estatal després del seu retorn a les pistes. «Després de tot el que havia passat, guanyar el campionat va ser una alegria enorme, a més d'una grata sorpresa», explica Vila, que no comptava recuperar tan aviat el nivell mostrat anteriorment, guanyant la prova estatal sub-23 en el decatló i que, per a ell, aconseguir competir ja era un regal. L'atleta santvicentí va començar des de ben petit a interessar-se per l'atletisme, quan participava en els cros i, més tard, en veure un campionat de 100 metres per televisió, li va dir a la seva mare que ell volia dedicar-se a això. «Havia jugat a futbol abans, però l'atletisme és la meva passió», explica el campió de combinades.

A partir d'aquí, va realitzar uns grans resultats quan va decidir apuntar-se al Club Atlètic Manresa i el 2015 va incorporar-se al FC Barcelona i començar a entrenar al CAR de Sant Cugat, on va estudiar el batxillerat científic i també ha dut a terme tota la seva recuperació allà. L'atleta santvicentí no només ha aconseguit recuperar-se i guanyar aquest any.

Mundial o Jocs, el gran somni

Quan se li plantegen metes i objectius a l'atleta santvicentí de 20 anys, l'ambició és gran i es posa grans objectius a llarg termini. «M'agradaria poder participar en un Mundial o en els Jocs Olímpics», assegura Pol Vila, que creu que ja seria impressionant pensar en poder guanyar aquestes competicions, però que, a vegades, «cal tocar de peus a terra i el senzill fet de poder participar en una d'aquestes dues competicions ja seria per a mi haver complert el meu gran somni en el món de l'atletisme».

Els resultats de Pol Vila en l'estatal sub-23 van ser molt positius pel santvicentí, ja que va obtenir 6.771 punts, mentre que el segon va quedar amb 6.518 punts. On més va destacar va ser en els llançaments de pes, disc i javelina, i també en la seva prova preferida, els 400 metres, on va aconseguir ser el millor en les quatre proves i li van donar l'empenta final a la victòria, equilibrant altres resultats que no li havien aportat tants beneficis en la classificació.

El santvicentí va tancar amb el campionat estatal una temporada per recordar, amb un retorn que ni ell mateix es podia imaginar i ja es centra en els propers objectius de cara a la següent temporada que ja s'apropa. Pol Vila començarà a entrenar abans de l'habitual, aquest mes d'agost. «Després d'estar fins a dos anys aturat, m'he tornat a reenganxar a la competició molt ràpid», explica l'atleta bagenc, que assegura haver patit encara alguna molèstia. «Començaré a fer, ara, una preparació de base per començar, el setembre, la pretemporada amb normalitat».