31 de juliol de 2019
31.07.2019
Regió7
CICLOTURISME

La prova cicloturista
La Republicana va tornar a enllaçar Jaca i Manresa

La Penya Ciclista Bonavista va formar part de l'organització d'aquesta nova edició

31.07.2019 | 08:55
Miquel Cored va fer entrena a Miquel Closa, de la PC Bonavista, d'un mallot commemoratiu de la prova

L'Ajuntament de Jaca va ser dissabte el punt de partida de La Republicana, una prova cicloturista bianual que es va recuperar fa uns anys, i que té el punt i final a Manresa, després de recórrer 315 km. Van donar la sortida als corredors, l'alcalde de Jaca Juan Manuel Ramón, acompanyat de l'ànima de la prova, Miguel Cored, i el president de la PC Bonavista (entitat coorganitzadora), Miquel Closa; també va ser-hi un membre del Circulo Republicano Manolín Abad de Huesca, Carlos Escartín.
La ruta (originalment era Jaca-Barcelona) commemora la sublevació de Jaca el 1930 i es va fer els anys 1934 i 1936. La Penya Ciclista Bonavista va ser present a la sortida, va fer assistència en el recorregut, i va esperar els cicloturistes a Manresa. Tot i que la participació en aquesta edició va ser baixa (set corredors), va haver-hi representants de Madrid, País Basc, Aragó i Catalunya (també de Manresa). La prova es va desenvolupar amb normalitat. Quan es portaven 144 km, els corredors van aturar-se a sopar a Selgua (Osca) i van arribar al voltant de les nou del matí de diumenge a Manresa, on els esperava un merescut esmorzar.
De cara a properes edicions de La Republicana, els organitzadors volen donar més volada a la prova per aconseguir que la participació sigui més notable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.