El tècnic santpedorenc del Manchester City Pep Guardiola és un dels deu nominats per la FIFA per obtenir el premi The Best, al millor entrenador de la temporada, que atorgarà el màxim organisme mundial el proper 23 de setembre a Milà. Els quatre títols domèstics, Lliga, Copa, Copa de la Lliga i Supercopa, obtinguts pel bagenc, han estat claus perquè entri a la llista, tot i que sembla que el màxim favorit per obtenir el guardó serà el tècnic del Liverpool, Jürgen Klopp, que va obtenir la Lliga de Campions.

A més de Guardiola i Klopp, els altres candidats seran: Djamel Belmadi, per haver guanyat la Copa d'Àfrica amb Algèria; Marcelo Gallardo, campió de la Copa Libertadores amb River Plate; Tite, campió de la Copa Amèrica amb Brasil; Fernando Santos, guanyador de la Lliga de Nacions amb Portugal; Ricardo Gareca, subcampió de la Copa Amèrica amb Perú; Mauricio Pochettino, subcampió d'Europa amb el Tottenham; Erik ten Hag, semifinalista de la Lliga de Campions i guanyador del doblet holandès amb l'Ajax i Didier Deschamps, seleccionador francès.

També es va donar a conèixer la llista d'aspirants al millor entrenador de futbol femení. Entre els deu candidats hi ha l'espanyola Toña Is, seleccionadora sub-17 amb l'equip campió d'Europa i del món.

Dos blaugrana entre els jugadors

Pel que fa al premi The Best per als jugadors, els deu candidats són: Cristiano Ronaldo (Juventus), Frenkie de Jong (Ajax/Barça), Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus), Eden Hazard (Chelsea/Reial Madrid), Harry Kane (Tottenham), Sadio Mané, Virgil van Dijk i Mohamed Salah (Liverpool), Kylian Mbappé (París Saint-Germain) i Leo Messi (Barça). A priori, els tres jugadors del Liverpool semblen favorits per haver guanyat la Lliga de Campions. A més, Mané va ser subcampió d'Àfrica amb Senegal, però Messi també ha acumulat mèrits com a Bota d'Or europea. Entre les jugadores femenines, les nord-americanes Megan Rapinoe i Alex Morgan apareixen com a favorites. També hi ha una blaugrana, la noruega Caroline Graham Hansen.