L'Ajuntament de Jaca va ser dissabte el punt de partida de La Republicana, una prova cicloturista bianual que es va recuperar fa uns anys, i que té el punt i final a Manresa, després de recórrer 315 km. Van donar la sortida als corredors, l'alcalde de Jaca Juan Manuel Ramón, acompanyat de l'ànima de la prova, Miguel Cored, i el president de la PC Bonavista (entitat coorganitzadora), Miquel Closa; també va ser-hi un membre del Circulo Republicano Manolín Abad de Huesca, Carlos Escartín.

La ruta (originalment era Jaca-Barcelona) commemora la sublevació de Jaca el 1930 i es va fer els anys 1934 i 1936. La Penya Ciclista Bonavista va ser present a la sortida, va fer assistència en el recorregut, i va esperar els cicloturistes a Manresa. Tot i que la participació en aquesta edició va ser baixa (set corredors), va haver-hi representants de Madrid, País Basc, Aragó i Catalunya (també de Manresa). La prova es va desenvolupar amb normalitat. Quan es portaven 144 km, els corredors van aturar-se a sopar a Selgua (Osca) i van arribar al voltant de les nou del matí de diumenge a Manresa, on els esperava un merescut esmorzar.

De cara a properes edicions de La Republicana, els organitzadors volen donar més volada a la prova per aconseguir que la participació sigui més notable