Ahir es va tancar, per fi, el fitxatge de Malcom pel Zenit de Sant Petersburg. Com ja se sabia des de fa mitja setmana, el davanter brasiler ha costat als russos 40 milions d'euros més cinc en variables. La novetat, feta pública ahir per les dues entitats, és que el Barça cobraria diners en cas d'una posterior venda del jugador, si aquest es revaloritza durant la seva estada al futbol rus.

El Barça va expressar la seva gratitud per l'any que Malcom ha estat a Barcelona, durant el qual no ha tingut en cap moment la confiança de l'entrenador, un Ernesto Valverde que ja era contrari a la seva contractació. Aquesta va ser feta per la direcció esportiva de l'entitat, llavors dirigida per Pep Segura, que li va prendre a la Roma quan Monchi ja el tenia emparaulat per jugar amb els italians.

Durant la temporada passada, Malcom de Oliveira va jugar 24 partits, 15 d'ells de lliga, sis de Copa i tres de Lliga de Campions, i va anotar quatre gols, un en la lliga, dos a la Copa, un dels quals contra el Reial Madrid, i un a la Lliga de Campions, al camp de l'Inter de Milà.

Després de la marxa de Malcom, el Barça ha accelerat per fitxar el lateral esquerre del Betis Junior Firpo per una quantitat que es podria aproximar als 25 milions d'euros.