Després de gairebé un mes d'aturada estival, torna el Mundial de MotoGP amb el Gran Premi de la República Txeca, al circuit de Brno. El pilot de Cervera Marc Márquez (Repsol Honda) és el principal candidat a guanyar, de nou, el Mundial. Actualment és el líder del campionat, portant un molt bon ritme i sense donar oportunitats als seus rivals.

Cada vegada que Marc Márquez ha arribat a líder del Mundial després del descans d'estiu, ha aconseguit finalment el campionat. El de Cervera suma ja 185 punts, vint més dels que tenia l'any passat a aquestes alçades de la temporada. Andrea Dovizioso (Ducati), que és el seu màxim perseguidor, està a més de dues curses de distància respecte el cinc vegades campió de MotoGP, amb un total de 58 punts de distància.

Tanmateix, Brno és un circuit favorable per a les Ducati, que des del podi de Danilo Petrucci, tercer de la general a 64 punts del lideratge de Márquez, a Montmeló, no rep una bona notícia en quant a resultats. Aquesta baixada de forma va ser aprofitada per Maverick Viñales (Yamaha), que va guanyar al circuit d'Assen (Holanda) i va obtenir el segon lloc en el Gran Premi d'Alemanya, disputat a Sachsenring, darrera cursa abans de l'aturada estival, que va guanyar Marc Márquez.