El Barça de bàsquet va anunciar ahir la cessió d'Aleix Font al Brose Bamberg alemany. L'escorta del filial participarà amb el seu nou club a la Champions, en el grup de l'Iberostar Tenerife, i podria enfrontar-se al Baxi Manresa en futures rondes eliminatòries, depenent dels resultats d'ambdós.

El jugador català, de 21 anys i 1'95 metres, jugarà al Brose Bamberg fins el 30 de juny del 2020, dia que finalitza la cessió segons va informar ahir en un comunicat el conjunt blaugrana. Aleix Font va debutar amb el primer equip la temporada passada a la Lliga Catalana, la Supercopa Endesa i la Lliga Endesa i és considerat una de les joies del planter blaugrana.

No obstant això, la tornada d'Álex Abrines, juntament amb la continuïtat a l'equip de Pau Ribas i Kyle Kuric, impossibilita que pugui tenir una bona quantitat de mi nuts al primer equip i, per tant, el Barça ha decidit realitzar una cessió a un equip on pugui gaudir de minuts. Aleix Font va ser escollit la temporada passada en el millor quintet de la LEB Or gràcies a les seves actuacions amb el filial blaugrana, ja que va aconseguir un promig de 15,2 punts i 3,4 rebots. Amb 21 anys, Font ha disputat un total de 104 partits amb el Barça B en la categoria de plata del basquetbol estatal, la LEB Or.

Palacios firma per Estudiantes

El Movistar Estudiantes va firmar ahir la incorporació del pivot colombià amb passaport espanyol Juan Palacios, de 34 anys i 2,06 metres. Aquest nou fitxatge del club madrileny té una experiència anterior a l'ACB, concretament a l'Herbalife Gran Canaria la temporada 2011/12.

L'any passat va disputar la Primera Divisió de França amb l'Élan Chalon. El colombià va aconseguir 13,3 punts; 5,4 rebots i 2,4 assistències per partit en 27 minuts, i va destacar com una de les principals figures de l'equip francès. Palacios també va jugar l'any 2009 al CB Vic a la LEB Or, categoria en la qual continuaria dues temporades més a les files del UB La Palma, amb 16,9 punts i 6,5 rebots en l'última temporada, despertant l'interès de l'Herbalife Gran Canaria. A més, té experiències europees amb Lietuvos Rytas i diversos equips de Turquia.