El Barça i el Betis van confirmar ahir el traspàs del lateral esquerre internacional espanyol sub-21, d'origen dominicà, Junior Firpo al club blaugrana. El preu final és de 18 milions d'euros, més 12 en variables, lluny dels 50 que marcava la seva clàusula de rescissió. El jugador, que ha de ser competència directa de Jordi Alba en el primer equip, firma per cinc anys i té una clàusula de 200 milions d'euros.

La contractació de Junior, de 22 anys, es va accelerar després de la venda de Malcom, divendres, al Zenit de Sant Petersburg. El jugador té una temporada i mitja d'experiència a la lliga Santander amb el Betis. L'any passat va disputar 29 partits, 24 dels quals de lliga, i va anotar tres gols a la màxima categoria, un d'ells, precisament, en la victòria del Betis per 3-4 la temporada passada al Camp Nou. A més, ha estat campió d'Europa sub-21 aquest estiu amb la selecció estatal, a Itàlia.

Des dels sis anys a Andalusia

El jugador d'origen caribeny, que viu a l'Estat espanyol des que va arribar a Màlaga amb els seus pares als sis anys, va tenir temps d'anar al congrés de penyes que va tenir lloc ahir al matí, on va ser presentat juntament amb les incorporacions d'aquesta temporada, De Jong, Griezmann, Neto i Wagué. El lateral va manifestar que «és un honor i un orgull ser aquí i poder dur aquest escut. Faré tot el possible perquè us sentiu orgullosos del número 17. Tant de bo gaudim, tant a dins del camp, com a fora».

Durant el seu parlament en el congrés, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va subratllar la vuitena lliga guanyada per l'equip de futbol en els darrers onze anys, i que «és imprescindible que sapiguem posar en valor aquests triomfs, més enllà de les decepcions que puguem tenir en algun moment per una derrota inesperada».