El cerverí Marc Márquez es va apuntar, amb un triomf inqüestionable, la seva sisena victòria de la temporada en el Gran Premi de la República Txeca de Moto GP que es va disputar al circuit de Brno i que va dominar des de la primera fins a l'última volta.

Amb aquesta victòria, el pilot de Repsol Honda iguala a 76 victòries absolutes les del britànic Mik Hailwood i ja només té per davant els italians Giacomo Agostini (122) i Valentino Rossi (115) i l'espanyol Ángel Nieto (90). El seu avantatge al capdavant del Mundial augmenta ara fins als 63 punts respecte Dovizioso.

Una curta però intensa pluja poc abans de començar la cursa de Moto GP va propiciar que la direcció de la cursa, de comú acord amb gairebé tots els pilots, optés per endarrerir, inicialment, cinc minuts la sortida per aconseguir una millora de les condicions de la pista. Al final, amb gairebé quaranta minuts de retard va començar la cursa i tot just apagar-se el semàfor Marc Márquez ja es va atribuir la responsabilitat de liderar-la, perseguit pels dos pilots de Ducati, l'italià Andrea Dovizioso i l'australià Jack Miller, i l'oficial de Suzuki Àlex Rins, mentre que el seu company d'equip, Joan Mir, se n'anava a terra juntament amb l'italià Franco Morbidelli (Yamaha YZR M 1). Márquez va ser l'encarregat de marcar el ritme inicial. Dels perseguidors, Miller va ser el primer a mostrar símptomes de debilitat i Àlex Rins no va tardar a aprofitar-ho per superar-lo i posar-se tercer per darrere d'Andrea Dovizioso. Així va transcórrer pràcticament tota la cursa, amb Marc Márquez al capdavant, perseguit per Andrea Dovizioso i Àlex Rins, i amb Miller una mica penjat però aguantant el rebuf dels seus rivals, amb Crutchlow cinquè després de deixar enrere Rossi, que també va rodar en solitari, per davant de Quartararo i Pol Espargaró.

D'altra banda, Àlex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), a Moto2, i Aaron Canet (KTM), a Moto3, van guanyar aquest diumenge les seves curses respectives en el Gran Premi de la República Txeca, un resultat que permet al cerverí afermar-se en el liderat de la categoria intermèdia i al valencià, assaltar de nou la primera plaça de la general en la cilindrada petita. Per a Àlex Márquez, va ser el cinquè triomf del curs present, aprofitant la caiguda del suís Thomas Luthi (Kalex).