El pilot surienc Josep Garcia va finalitzar en desena posició la prova de les World Enduro Super Series que s'ha disputat aquests dies a prop de Sibiu, a Romania. Aquesta classificació permet al corredor del KTM Factory Racing Team ocupar el setè lloc en la classificació general de la competició.

Després del quinzè lloc de l'any passat, Garcia va encarar la Romaniacs, nom de la prova, amb ganes de superar-se, i ho va aconseguir, tot i que no va poder estar en el grup davanter. Garcia havia ocupat el catorzè lloc en la prova inicial de la temporada, a Porto; va guanyar la Trèfle Lozérien a Mende, a França; va quedar en la quinzena posició a l'Erzbergrodeo, a Àustria; va ocupar el novè lloc a la Hixpania Hard d'Aguilar de Campoo i ara ha estat desè a la Romaniacs. La prova, de cinc dies, era favorable als especialistes de hard enduro, però el jove pilot bagenc, de 22 anys, va explotar al màxim la seva capacitat física per quedar dels deu millors.

Aquest resultat dona a Garcia molta motivació per encarar les dues properes proves, el Cross-Coutry de Hawkstone Park, a la Gran Bretanya, ja el 21 de setembre i, sobretot, l'enduro de Solsona, prop de casa, el primer cap de setmana d'octubre. Les World Enduro Super Series s'acabaran amb la Getzenrodeo, a Alemanya.

Molta pluja

Després de la seva actuació, Garcia va declarar que «tota la cursa ha estat molt dura, però el darrer dia ha estat definitivament el més difícil. Ha plogut molt i hi havia moltes pujades complicades que m'han posat a prova. Aquesta setmana, l'objectiu era simplement arribar al final i ho he aconseguit. A més, en una bona posició». Va recordar que la propera prova, a Hawkstone Park, «ja la vaig guanyar l'any passat. Si puc treure bons punts d'allà, també ho puc aconseguir a Solsona. Serien dos resultats bons per al campionat».