El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir aquest diumenge la victòria en el Gran Premi d'Hongria, dotzena prova del Mundial de Fórmula 1, després d'una cursa en la qual Mercedes va oferir una lliçó magistral d'estratègia perquè el líder del Mundial superés, quan faltaven 3 voltes, a l'holandès Max Verstappen (Red Bull), que va acabar segon, mentre que l'espanyol Carlos Sainz (McLaren) va signar una meritòria cinquena posició. Amb una estratègia d'una parada més, les «fletxes platejades» no van tenir pressa per veure com donava fruits quan només restaven tres girs per a la bandera a quadres. Hamilton va perdre més de 20 segons, però amb pneumàtics nous va recuperar volta darrere volta el temps perdut, i no va tenir problemes per superar al rival de Red Bull a tres voltes del final.

Van deixar que l'holandès, el pilot més ràpid del dissabte, s'anés quedant sense pneumàtics, moment en el qual l'anglès va assestar-li el cop definitiu a la recta principal. Mentrestant, l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) va pujar al tercer calaix del podi en avançar al seu company d'equip, el monegasc Charles Leclerc.

Tot en una cursa en la qual Sainz va repetir el cinquè lloc aconseguit la setmana passada a Alemanya. Sainz va fer una bona sortida, i va tenir un ritme molt fort durant la carrera. En les últimes 20 voltes va ser capaç d'aguantar la pressió del company de Verstappen a Red Bull, Pierre Gasly, i va poder tornar a acabar en la cinquena posició.

Després d'aquesta cursa, que donarà pas a tres setmanes de vacances, Hamilton continua líder del campionat davant del seu company Valtteri Bottas, que va acabar vuitè, i Max Verstappen, que es va distanciant dels pilots de Ferrari en la classificació. Quan falten 9 curses per a la finalització del Mundial on Hamilton ho té tot de cara per repetir el títol, els pilots tornaran a la feina el cap de setmana de l'1 de setembre al Gran Premi de Bèlgica, al famós circuit de Spa-Francorchamps.