El santpedorenc Pep Guardiola ja suma 28 títols oficials com a entrenador després de guanyar ahir la seva segona Community Shield (supercopa anglesa) amb el Manchester City als penals (4-5) després d'empatar a 1 durant els 90 minuts. Wembley (Londres) va tornar a ser l'escenari d'un nou títol al palmarès particular de Guardiola i al del conjunt citizen.

Als dotze minuts de començar el partit ja es va avançar el Manchester City. Una badada de Salah va trencar el fora de joc i David Silva assistir Raheem Sterling, qui anotaria rematant amb l'esquerra per sota les cames d'Alisson. Tot i el gol inicial, es va veure un City bastant desconcentrat i precipitat en algunes ocasions. El Liverpool no va estar tampoc gaire encertat, amb alguns jugadors que encara necessiten agafar el ritme de competició després de les vacances d'estiu. La segona part també va començar amb una ocasió del mateix autor del primer gol, però aquest cop Sterling va enviar la pilota al pal. A partir d'aquí, el Liverpool va començar a controlar el partit. La gran referència defensiva dels de Jürgen Klopp, Virgil van Dijk, va tenir una gran ocasió rematant un córner que va acabar al travesser i rebotant tot just a la línia de gol, entrant només una petita part de la pilota a porteria. Sterling va tenir una altra ocasió en la qual es va encantar, però l'actual campió de la Champions League seguia tenint el domini del joc i les ocasions i, en una falta lateral, Van Dijk tornaria a ser protagonista central de la pilota cap al seu company en defensa, Joel Matip, que havia entrat a la segona part i remataria de cap per empatar la final. Després del gol, el Liverpool va créixer encara més i va tenir ocasions de sobres per acabar d'endur-se el partit i la Community Shield. La més clara, al temps de descompte quan Salah marxava sol cap a porteria i després que un defensa rebutgés el primer xut, l'egipci va rematar de cap amb la porteria buida, però finalment Kyle Walker la va treure abans que entrés amb una extravagant xilena.

Bravo va salvar més d'un cop

Guardiola va decidir donar-li descans al seu primer porter, Ederson, que es va reincorporar fa pocs dies a la disciplina de l'equip després de guanyar la Copa Amèrica amb la selecció nacional de Brasil. Així doncs, el porter titular dels citizen en aquest partit va ser Claudio Bravo, segon porter de l'equip. El xilè va demostrar als seus 36 anys que segueix en forma per poder estar en un dels millors equips d'Europa, realitzant un total de 7 aturades durant els 90 minuts i sent l'heroi dels de Guardiola als penals, després d'aturar el de Wijnaldum.

A part de la gran aturada de Bravo, els cinc llançadors del Manchester City (Gundogan, Bernardo Silva, Foden, Zinchenko, Gabriel Jesús) van marcar el seu penal de manera solvent. Aquesta és la sisena Community Shield que aconsegueix el Manchester City en la seva història, la segona amb Pep Guardiola, que ja ha guanyat amb els citizen set títols, tots nacionals.