Leo Messi ha tingut al llarg de la seva carrera moltes lesions, però és la primera vegada que en pateix una al soli. Quan parlem d'aquest tipus de lesió, es tracta d'un mal al múscul més profund del bessó que està unit amb el tendó d'Aquil·les. La lesió al soli es produeix quan forces el múscul més enllà de la seva capacitat d'estirament. El temps de recuperació no acostuma a ser gaire llarg, però és un tipus de lesió que acostuma a tenir recaigudes fàcilment si no es tracta bé. En el cas de Messi, la lesió és de grau 1, segons el comunicat del Barça, i no hauria de passar de les dues setmanes de baixa.

Diversos jugadors han patit els darrers anys aquesta lesió, i el cas més impactant és el del davanter del Reial Madrid Gareth Bale. El soli del gal·lès és un autèntic malson. De les 22 lesions que ha patit des de la seva arribada al club blanc, 11 han estat relacionades amb el soli, és a dir, la meitat de totes les vegades que ha estat de baixa són a causa d'aquest mal al bessó. La darrera vegada es va perdre tres partits.

També hi ha hagut altres afectats de lesió al soli els darrers anys, entre ells companys de Messi, com Andrés Iniesta. El manxec va patir fins a dues vegades aquesta lesió, una el 2014 i l'altra el 2017. L'última va ser més greu, ja que va acumular molèsties durant tot l'any i va ser un dels motius que va precipitar la seva marxa al Japó. El darrer jugador del Barça que va patir la lesió va ser Cillessen, que va estar 6 setmanes sense jugar.