La proposta li van transmetre Rafael Aguilar, director tècnic de la Real Federación Española de Natación (RFEN) i Antonio Aparicio, coordinador de les seleccions formatives. Era el mes de maig. «Vaig dir que sí». Així es va convertir la manresana Carla Fargas en la segona entrenadora de la selecció estatal cadet femenina per a l'Europeu de Rússia disputat aquest juliol.

Carla Fargas, de 29 anys, havia conquerit el campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques infantil femení les tres últimes temporades, en dues ocasions com a tècnica auxiliar, i el curs esportiu 2017-18 com a entrenadora titular. La seva constant presència a les concentracions dels combinats estatals de base, per iniciativa pròpia, van incidir en la decisió dels tècnics federatius. «Quan vaig acceptar el suggeriment, no sabia que el delegat de l'equip seria Gaspar Ventura. Compartir amb ell aquesta experiència ha estat molt emocionant».

Després d'una concentració de cinc dies, l'equip es va traslladar a Kirishi, ciutat situada 115 km al sud-est de Sant Petersburg. «Coneixia a totes les jugadores de concentracions anteriors. Nou de les quinze eren catalanes. No coneixia a fons al primer entrenador, Marc Comas. He constatat que és un excel·lent gestor de grups i que fa grans plantejaments tàctics dels partits», assenyala la manresana.

L'inici de la competició va permetre a Comas i Fargas concloure que les candidates al títol eren Rússia i Grècia, amb permís d'Espanya, Itàlia i Holanda. L'equip estatal es va imposar a Israel i Sèrbia a la fase de grups i va derrotar per cinc gols de diferència a Itàlia als quarts de final. A semifinals, Espanya va superar in extremis Holanda (13 a 14). Ja a la final, després d'empatar a deu amb les amfitriones, els penals van atorgar el ceptre continental a la selecció espanyola. «La meva tasca ha consistit en donar suport a Marc Comas en aspectes tècnics i tàctics i en transmetre confiança a les jugadores», explicita Fargas.