L'Espanyol inicia avui la segona de les tres rondes que ha de superar per arribar a la fase de grups de la Lliga Europa. El seu adversari d'avui, el Lucerna, serà més complicat que els islandesos de l'Stjarnan, als quals va apallissar en l'eliminatòria inicial. Una bona pedra de toc per saber on es troba l'equip de David Gallego, que encara està de pretemporada.

En la prèvia del duel, el preparador surienc va afirmar que «volem ser protagonistes, anar a buscar el partit i jugar amb la nostra idea. Al Lucerna li agrada un joc associatiu i té bons jugadors. Tampoc no podem oblidar que la seva afició empenyerà i la dificultat serà màxima».

Gallego va insistir que «aquí no hi ha confiança possible. Ells tenen la mateixa il·lusió que nosaltres. L'equip vol competir i crec que farem un bon partit demà». Fidel al seu costum, va eludir parlar del possible onze titular perquè «cada jugador que viatja té possibilitats d'actuar». També va argumentar que cada vegada els seus futbolistes es van trobant millor. «Avançaríem més si pogués entrenar amb tot el grup més sessions, però estem aptes per competir. Volem que el bon joc que puguem fer es tradueixi en una victòria», avui.

Respecte a l'equip, pot ser el mateix que va derrotar l'Stjarnan la setmana passada. Gallego podria repetir l'equip que va actuar a Islàndia, amb el doble lateral esquerre format per Dídac Vilà i Pedrosa, tot i que el primer podria estar a prop del València. També podria debutar l'argentí Matías Vargas durant el duel.

Els suïssos, per la seva banda, arriben a l'eliminatòria després d'eliminar el Klaksvik de les illes Fèroe amb un gol a cadascun dels dos partits. El partit és especial per a l'espanyolisme, ja que avui fa justament deu anys de la mort de Dani Jarque, a qui es vol dedicar la victòria.