La jugadora manresana del Segle XXI Estel Puiggròs va contribuir de manera decisiva a la classificació de l'equip estatal sub-18 de bàsquet 3x3 per a l'europeu que tindrà lloc el proper mes de setembre a Tbilissi. La bagenca va ser triada la més valuosa d'un torneig en què el combinat hispà va ser segon del seu grup, només superat per Alemanya.

Puiggròs va substituir Laia Lamana, lesionada el dia abans de viatjar, i va formar equip amb Laia Moya, Marta Garcia i Carmen Villalobos. En el primer partit, van derrotar la Gran Bretanya per 11-4 abans de caure davant d'Alemanya per un sol punt de diferència (11-10). Afortunadament, un gran triomf sobre Itàlia en el dar-rer partit de la fase (11-12) va permetre a l'equip estatal obtenir el bitllet per a la fase final.

L'actuació a nivell personal de Puiggròs, ja amb una àmplia experiència en campionats d'aquest tipus, tant de 3x3 com de bàsquet de cinc contra cinc, va ser tan positiva que va ser escollida com la millor jugadora d'aquesta fase classificatòria italiana.

Aventura americana

El problema, entre cometes, per a Estel Puiggròs és que no podrà participar en aquesta fase final del torneig que es jugarà a Geòrgia. El motiu d'això és que a partir de dilluns iniciarà una nova fase en la seva carrera esportiva. Puiggròs abandonarà el Segle XXI, el club on ha evolucionat aquestes últimes temporades i on ha estat la segona màxima anotadora de la seva edat a la Lliga Femenina 2, per viatjar a l'estat d'Indiana, als Estats Units. Allà estudiarà i jugarà amb la Universitat de Ball State, situada a la ciutat de Muncie, ja que ha rebut una beca esportiva per a les quatre properes temporades i actuació a la Divisió 1 de la lliga universitària, la NCAA. Allà pretén complementar i ampliar la seva formació.