El jugador manresà Toni Naspler forma part de la selecció estatal sub-16 que avui comença la seva participació al Campionat d'Europa de la categoria que es disputa a la ciutat italiana d'Udine. Com sol succeir en tots els tornejos de base del bàsquet europeu, l'equip estatal surt com un dels favorits, i encara més amb el rèdit que li dona la seva victòria de fa un parell de setmanes al Festival Olímpic de la Joventut que es va celebrar a Azerbaidjan.

En la final d'aquella competició, que Espanya va guanyar a Lituània per 94-84, Naspler va tenir un paper important, amb deu punts anotats. Els altres tres adversaris en aquell torneig, Turquia, França i Grècia, tornaran a ser adversaris en aquest, segurament els més durs, juntament amb l'amfitriona, Itàlia, i amb Sèrbia, per assolir el títol.

Sense eliminats

El sistema de competició de l'europeu té una particularitat: cap de les setze seleccions participants no queda eliminada després de la primera fase. Així, es pot fer un primer tram de competició desastrós, fins i tot amb tres derrotes, i acabar sent campió. Aquest fet és improbable, perquè els encreuaments serien més complicats a partir dels vuitens de final.

Espanya ha quedat enquadrada al grup B del campionat. El primer rival sembla el més feble, Macedònia del Nord, en un duel que començarà avui a partir d'un quart de tres de la tarda. Els macedonis tenen un jugador del Barça a la plantilla, el pivot de 2,10 metres Teodor Simic. Demà, en horari de nit, a partir de les nou, els espanyols es veuran les cares amb Letònia, un combinat que sol ser potent en aquestes categories i amb dos jugadors que actuen a la lliga estatal, Davids Grimbergs (San Pablo Burgos) i Fred Bagatskis (València Basket).

Finalment, el tercer rival serà Israel, un combinat amb tradició com demostra el fet que la selecció sub-20 va quedar campiona continental fa unes setmanes en una final disputada, precisament, contra Espanya, a casa. El partit serà diumenge, a les 16.30 hores.

El base madridista Juan Núñez i, sobretot, el nou ala de l'Estudiantes Rubén Domínguez semblen els jugadors cridats a liderar l'equip que entrena Dani Miret. Un cop superada la primera fase, els components del grup B es creuen amb els del grup A, format per Rússia, Itàlia, Alemanya i Croàcia. Des d'aleshores, eliminatòries fins a la final del torneig, el proper 17 d'agost.