El partit entre el Liverpool i el Norwich a Anfield, a partir de les nou de la nit, donarà el tret de sortida a una nova edició de la Premier League, la lliga que domina a Europa. Ho demostra el fet que els quatre finalistes de les competicions continentals de l'any passat procedeixen d'aquest torneig. Els reds de Jürgen Klopp, que la temporada passada van estar a punt de trencar una sequera de 29 anys sense guanyar el títol, són el principal oponent del Manchester City de Pep Guardiola, que buscarà ser el segon equip a guanyar tres Premiers seguides des que es va inaugurar el format, el 1993. El primer va ser el Manchester United d'Alex Ferguson.

Com en les darreres temporades, els sis primers de la competició juguen una lliga a part de la resta. A part dels citats Liverpool i City, el Manchester United, el Tottenham, el Chelsea i l'Arsenal s'han de jugar les altres dues posicions per anar a la Lliga de Campions i la que dona accés directe a la Lliga Europa.

En la zona mitjana, conjunts com l'Everton, el Wolverhampton, el Watford o el West Ham són candidats a donar la sorpresa i la gran majoria lluitaran per no caure a una zona baixa en la qual dos dels equips que han pujat, el Norwich i el Sheffield United, semblen clars candidats a tornar a la segona categoria. L'altre, l'històric Aston Villa, ho podria fer millor.

Televisivament parlant, la Premier presenta la novetat, a l'Estat espanyol, de l'exclusivitat del canal de streaming DAZN, en substitució de Movistar, que en tenia els drets fins ara.