L'italià Andrea Dovizioso va repetir la jugada de l'any passat i va aconseguir la victòria en la cursa de MotoGP del Gran Premi d'Àustria, l'únic que encara no ha caigut al sarró del campió del món i líder actual Marc Márquez. Després d'un tram final en què els dos primers de la general es van intercanviar avançaments, el pilot de Ducati va aconseguir el definitiu al revolt número 10 i va sumar el triomf 23 de la seva carrera, a més de retallar cinc punts al corredor de Cervera en el mundial.

Fins aleshores, Márquez va haver de recuperar-se d'un inici en què va ser importunat pel mateix Dovizioso, per Quartararo i per un Jack Miller que va caure a la volta número 8. Tot i els problemes, el català es va situar primer a la volta deu i se li va enganxar Dovizioso, que el va avançar novament a falta de set girs per a l'acabament. En aquell moment va començar la lluita entre tots dos que va acabar a favor del transalpí. El francès Quartararo va assegurar-se la tercera posició.

Márquez va admetre que la derrota no li havia agradat, però «ja vaig avisar ahir que Dovizioso no estava lluny. Hem fet una bona cursa per a l'espectacle, ja que les últimes havien estat una mica avorrides. Fa ràbia perdre així, però quan estem forts ens escapem i quan patim, almenys lluitem fins al final.

Minimitzant danys

En Moto2, Àlex Márquez va aconseguir una molt bona segona posició en un circuit que no li era favorable i més avantatge sobre un Thomas Luthi, que va acabar sisè, i respecte del valencià Jorge Navarro. En Moto3, ahir Arón Canet va perdre el lideratge després de ser només desè.