La plaça Catalunya de Bagà serà l'escenari, avui a les nou del matí, de l'inici de la Caminada Popular Trail del Moixeró, la prova que serveix d'aperitiu per a un cap de setmana llarg ple de curses a la zona. L'acte d'avui és gratuït, obert i apte per a tothom. Anirà de Bagà a Sant Joan, a través del Nicolau, a la Satlle, pel camí de la baga de la Torre de Faia, i amb tornada pel mateix indret. Cal portar esmorzar i aigua, i té 10 quilòmetres de recor-regut i 200 metres de desnivell. L'acte és organitzat per la UEC de Bagà, que intentarà descobrir un nou camí que s'està recuperant.

És el preàmbul del cap de setmana de curses, la informació de la qual es pot trobar al lloc web trailmoixero.cat i per al qual, almenys ahir, encara hi havia les inscripcions obertes a través d'Internet.

Així, dissabte, hi haurà la sortida de les curses de la cursa vertical del Moixeró, a partir de les cinc de la tarda. L'entrega de premis serà a dos quarts de set de la tarda. També a la tarda tindrà lloc el Trail del Moixeró. La prova reina serà l'XTrail de 37 quilòmetres de recorregut, que començarà diumenge a les vuit del matí. Una hora més tard, a les nou, tindrà inici el trail de 24 quilòmetres, i s'acabarà amb l'STrail, de només 12 quilòmetres.