Després del triomf de Pere Balcells (Aquàtica Torino S.S.Dilett) als 100 metres braça en els Mundials màster de Gwangju (Corea del Sud), el Bages suma l'or de Josep Claret (Aquàtica Torino S.S.Dilett) i el bronze de Montse Gomariz, actual presidenta del CN Minorisa, als 50 metres papallona.

Claret (75-79) va proclamar-se campió amb una gran exhibició amb una marca de 33.17, deixant als seus immediats perseguidors a gairebé tres segons, molta distància tenint en compte que es tracta d'una prova curta com són els 50 metres. El japonès Askira Takakura era segon amb 36.02 i el nord-americà Bob Olson, amb 37.59, va ser tercer.

Per la seva part, Gomariz va realitzar un temps de 31.24 per obtenir la tercera posició en categoria femenina a la mateixa prova que l'exentrenador del CN Manresa. L'actual president del CN Minorisa es va quedar a un escàs segon de les nedadores que la van superar: la britànica Michelle Warer, campiona amb un temps de 30.12, i Kylie Fletcher, australiana, plata amb un temps de 30.25 segons.