La FIFA, màxima entitat organitzativa del futbol, va sancionar econòmicament amb una multa de 340.000 euros ahir el Manchester City de Pep Guardiola pel fitxatge irregular de menors d'edat.

Aquesta sanció dista molt de la realitzada en anterioritat a equips com el FC Barcelona, l'Atlètic de Madrid o el Chelsea, últim cas similar, que es van passar dos períodes de fitxatges sense poder incorporar jugadors a la seva plantilla. L'actual campió de la lliga anglesa ha tingut més sort que el club londinenc, l'únic equip que està actualment sancionat fins a l'estiu del 2020 sense poder fitxar pel traspàs irregular de 29 menors de 18 anys i una multa que arriba als 550.000 euros. El motiu pel qual el Manchester City només tindrà una sanció econòmica va ser que el club anglès havia «acceptat la seva responsabilitat» en el trencament de la norma.

«La protecció dels menors d'edats és un element clau en el marc regulador general de la FIFA relacionat amb el traspàs de futbolistes i l'aplicació d'aquestes normes és primordial», assegurava en un comunicat la màxima entitat del futbol mundial.

El conjunt entrenat per Guardiola va vulnerar l'article 19, que assegura que «els traspassos internacionals només es poden realitzar si el futbolista és major d'edat». El club citizen va emetre un comunicat en què expressava que «totes les infraccions són anteriors al desembre del 2016, quan es va fer pública una guia sobre la interpretació de les disposicions i des de llavors hem complert amb elles».