«La possibilitat de fitxar pel PSG Handball va sorgir després del mundial del gener passat. Primer, em va trucar el seu tècnic, Raúl González, per conèixer la meva situació contractual i, un parell de mesos després, el club parisenc va formalitzar la seva proposta», detalla Ferran Solé.

El dimarts, 16 de juliol, el PSG Handball, guanyador de les cinc últimes edicions de l'Star Ligue, la lliga francesa, i el club d'handbol amb el pressupost més elevat del món, va oficialitzar el fitxatge del santquirzenc d'origen bagenc per a la temporada 2020-21. Ferran Solé ha signat un compromís de tres temporades amb la secció d'handbol del totpoderós PSG. A l'equip parisenc substituirà a Luc Abaló, l'internacional francès que ha anunciat que es retirarà el proper estiu, als 35 anys, després de participar als Jocs Olímpics de Tòquio.

«En una ocasió, vaig interpel·lar a Alberto Suárez, seleccionador estatal júnior, per conèixer la seva opinió sobre la millor posició al camp per a en Ferran, la de lateral o la d'extrem dret. El tècnic va afirmar: 'En Ferran pot ser un gran lateral, però si s'especialitza com a extrem pot ser el millor del món'», revela Jaume Solé.

«La proposta del PSG em dona la possibilitat de guanyar títols. El Tolosa Handball és un equip de la zona mitja alta de la Star Ligue. Durant aquestes tres temporades, hem signat dues vegades la setena posició i una la vuitena. A més, amb el PSG podré complir un altre dels meus somnis, debutar a la màxima competició continental, l'EHF Champions League, amb possibilitats reals de guanyar el títol».

L'altre gran anhel de Ferran Solé és prendre part als Jocs Olímpics. El setè lloc assolit en un mundial on «l'equip en cap moment es va sentir tant còmode com en l'anterior europeu ens va permetre classificar-nos pel preolímpic. Però hi ha una altra via per anar-hi. Revalidar el ceptre continental al proper campionat d'Europa. Crec que el proper objectiu de la selecció ha de ser aquest».

Les particularitats de l'handbol professional faciliten que Ferran Solé hagi pogut fitxar pel PSG amb un any d'antel·lació sense que el seu actual club li faci cap retret. «En el nostre esport és habitual que els jugadors defineixin el seu següent equip sis mesos abans d'acabar les competicions. No, el Tolosa no ha mostrat cap recança». París espera beneficiar-se de la competitivitat i efectivitat del santquirzenc.