Destacat en la natació màster des de fa uns anys, el santpedorenc Pere Balcells, exnedador del CN Manresa, va aconseguir ahir al matí un nou èxit en el seu llorejat palmarès. Ballcels va penjar-se la medalla d'or en els 100 braça en el Mundial de Gwangju, a Corea, en la prova reservada als nedadors de 65 a 69 anys. En aquesta competició, Pere Balcells forma part de la delegació italiana del club Aquatica Torino, com també ho farà properament el també bagenc Josep Claret. Balcells va fer un temps de 1.18.49 en els esmentats 100 braça. Cal recordar que el mes de juny passat, el santpedorenc va establir un nou rècord d'Europa de la distància i estil amb 1.18.13, en el marc dels Campionats de Cataluna celebrats a la piscina del Club Esportiu Mediterrani de Barcelona.

Montse Gomariz també hi és

A més de Pere Balcells i de Josep Claret, aquests Campionats del Món màsters tindran la participació de la santvicentina Montse Gomariz, representant al CN Minorisa (és la presidenta).

La nedadora bagenca participarà en les tres distàncies de l'estil papallona, 50, 100 i 200 metres, més els 200 metres estils individuals. L'ordre i calendari serà aquest: el 14 d'agost, els 50 papallona; el dia 15 els 200 estils individuals i els 100 papallona; el dia 17, després d'una jornada de descans, els 200 papallona.

El repte que s'ha marcat la FINA, organitzadora de la competició, és superar els 9000 participants que van competir a Budapest fa dos anys, en la suma de totes les disciplines aquàtiques, natació en piscina, aigües obertes, waterpolo, natació artística i salts que s'allargaran fins el dia 18.