La doble campiona olímpica Caster Semenya, que segueix immersa en una batalla pels seus nivells de testosterona amb les autoritats atlètiques mundials, va lamentar ahir que mai no s'hagi sentit «gaire ajudada» i que ha notat aquesta carència «principalment» en altres dones.

L'atleta sud-africana no podrà defensar el seu títol dels 800 metres als Mundials de Qatar, que es faran el setembre, després que la justícia revoqués una resolució que va aixecar temporalment les regulacions de testosterona que li havien estat imposades.

De fet, la decisió de la IAAF (Federació Internacional d'Atletisme) ha rebut el suport d'alguns atletes, malgrat que Semenya ha rebut el suport del Consell de Drets Humans de Nacions Unides. Segons ella, algunes de les seves rivals n'han parlat amb «respostes grolleres».

És el cas de la britànica Linsey Sharp, que el maig va anunciar haver rebut amenaces de mort per comentaris que va fer sobre la sud-africana, la qual, segons el seu punt de vista, no hauria de córrer. Semenya, però, encara es veu com una corredora de mitjana distància. «Qui em vulgui impedir que corri m'haurà de fer fora de la pista». També va manifestar que dubta si córrer distàncies més llargues o canviar d'esport.