Toni Naspler i els jugadors de la selecció espanyola sub-16 tenen aquest divendres Rússia de rival a les semifinals de l'europeu que se celebra a Udine. Si dimarts van derrotar Alemanya als vuitens de final per només dos punts (62-60), ahir els jugadors de Daniel Miret es van imposar per 72-71, després d'una pròrroga, a Sèrbia. Naspler va jugar un total de 30 minuts i 35 segons, amb 8 punts convertits (4 de 12 en tirs de dos, 0 de 2 triples), 6 rebots i 4 assistències.

El temps reglamentari va tenir el final amb un empat (57-57) i el temps suplementari va oferir un desenllaç atípic i polèmic. Quan al rellotge de temps quedaven tan sols 1,9 segons el resultat era de nou un empat (71-71) després dels respectius triples encistellats per Ordóñez i Stefanovic. La selecció espanyola treia de mitja pista i la pilota la tenia precisament el manresà Toni Naspler. Al seu davant, el jugador serbi Marko Markovic intentava obstaculitzar la sacada saltant, va caure fora de la pista i l'acció va ser castigada per l'àrbitre, que era just al costat, amb una falta tècnica, que va ser molt protestada pels balcànics, en un moment clau.

Espanya va tenir l'oportunitat de llançar un tir lliure, que va ser ben aprofitat per Juan Núñez i va posar el 72-71 al marcador. De nou es va treure des de la posició de mitja pista, però aquesta vegada es va badar i es va cometre un camp enrere que va donar una opció a Sèrbia per empatar o, fins i tot, guanyar. De fet, és el que va intentar Ilija Milijasevic amb un llançament de triple que no va trobar la cistella que buscava. I mentre ToniNaspler i els seus companys celebraven la victòria, l'entrenador serbi i tota la seva banqueta repetien les seves protestes als col·legiats del partit.

La victòria dona la classificació a Espanya per al Mundial sub-17 del proper estiu. Rússia, que ahir va derrotar Turquia per 73-70, serà el rival demà a les semifinals.