La natació bagenca està assolint un bon nombre de medalles als Campionats del Món màster de natació que es disputen a Gwangju, a la mateixa piscina en què van tenir lloc els absoluts fa poques setmanes. Així, ahir al matí, Josep Claret va guanyar un or i Montse Gomariz, un bronze, i es van afegir a Pere Balcells, que també havia ascendit al graó més alt del podi el dia anterior.

La papallona és l'estil que va donar les dues últimes medalles a la natació de casa nostra. En la distància de 50 metres per a esportistes d'entre 75 i 79 anys, Claret, que pertany a l'Aquatica Torino SS Dilett, va guanyar amb un temps de 33'' 17, rècord dels campionats. Els seus principals perseguidors van quedar molt endarrerits, a més de tres segons de diferència. El japonès Askira Takakura va obtenir un registre de 36'' 02 i l'estatunidenc Bob Olson va ocupar el tercer lloc amb 37'' 59.

Pel que fa a la categoria femenina, l'actual presidenta del CN Minorisa, Montse Gomariz, va participar en la categoria d'entre 45 i 49 anys i va obtenir la tercera posició i, per tant, es va endur la medalla de bronze en la mateixa categoria que Claret, els 50 metres papallona. Gomariz va aconseguir fer un registre de 31'' 24, a un segon escàs de les nedadores que la van superar, la britànica Michelle Ware, que va guanyar mb 30'' 02, i l'australiana Kylie Fletcher, segona amb 30'' 25. La quarta classificada, la britànica Karen Key, va acabar a 51 centèsimes de la manresana.

Plovent sobre mullat

Les dues medalles d'ahir al matí es van sumar a la que el dia anterior va obtenir Pere Balcells, que va guanyar la prova dels 100 metres braça per a nedadors d'entre 65 i 69 anys. El manresà d'adopció, que com Claret també competeix pel conjunt italià Aquatica Torino SS Dilett, va haver de superar en el tram final l'australià Stuart Ellicott, que en el pas pels 50 metres havia aconseguit un avantatge considerable que no va poder mantenir en el tram final. Així, Balcells va recuperar gairebé un segon de desavantatge i va vèncer amb un registre d'1' 18'' 49, dues dècimes menys que el seu adversari. Tercer va ser el brasiler Carlos Silva, a dos segons.

Avui hi haurà una nova jornada dels campionats amb la participació de Montse Gomariz en les eliminatòries dels 100 braça, més cares que les dels 50 per a ella.