L'argentí Leo Messi, el portuguès Cristiano Ronaldo i l'holandès Virgil van Dijk són els tres nominats al Premi Jugador de l'Any de la UEFA, el guanyador de la qual es revelarà durant el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions el pròxim dia 29 a Mònaco.

Messi va ser el màxim golejador de la Lliga de Campions (12 punts) i campió de la Lliga espanyola, on va guanyar el seu desè títol amb el Barcelona amb 36 punts.

Cristiano va ser el màxim anotador de la fase final de Lliga de Nacions en la qual va ser campió amb la seva selecció i va aconseguir el seu primer títol de lliga a Itàlia amb el Juventus i Van Dijk va ser triat jugador de la final de la Lliga de Campions en la qual va conquistar el títol amb Liverpool, a més de finalista de la Lliga de Nacions.

La UEFA va confirmar el nom dels tres finalistes al guardó que fa un any va recollir el croat del Reial Madrid, Luka Modric, que van ser seleccionats per un jurat compost per 80 entrenadors dels clubs participants en Lliga de Campions i la Lliga Europa, al costat de 55 periodistes de cadascuna de les federacions membre de la UEFA seleccionats pel grup European Sports Mitjana (ESM).

Cadascun d'ells va triar una llista de tres futbolistes i va haver d'assignés a cadascun una puntuació de cinc, tres i un. Els entrenadors no van poder votar per jugadors del seu propi equip.

A més dels tres finalistes la UEFA va revelar els altres set jugadors que van obtenir major puntuació:

4. Alisson Becker (BRA/Liverpool) 57 punts

5. Sadio Vaig rajar (SEN/Liverpool) 51 punts

6. Mohamed Salah (EGI/Liverpool) 49 punts

7. Eden Hazard (BEL/Chelsea-Reial Madrid i Bèlgica) - 38 punts

8. Matthijs de Ligt (HOL/Ajax-Juventus) 27 punts

9. Frenkie de Jong (HOL/Ajax-Barcelona) 27 punts

10. Raheem Sterling (ING/Manchester City) 12 punts.