La nedadora màster del Club Natació Minorisa Montse Gomariz s'ha proclamat campiona del món de la seva categoria (d'entre 45 i 49 anys) en els 100 m papallona als Mundials que s'estan celebrant a Gwangju, a Corea del Sud. Aquest és el tercer or per als nedadors del Bages després dels aconseguits pel sallentí Josep Claret i el santpedorenc Pere Balcells.

Montse Gomariz va prendre una decisió que va ser important en el seu èxit. El dia abans havia estat bronze en la prova dels 50 metres papallona i es va decantar per renunciar als 200 estils, ja que no tenia prou temps per poder descansat i recuperar-se. Per això es va reservar per poder estar en plenes facultats per als 100 metres papallona, la seva millor prova i en la qual tenia possibilitats de ser la millor. L'estratègia va tenir el seu premi i ahir es va penjar l'or tot i la ferma oposició que va tenir de l'alemanya Carola Ruwoldt, que en el seu pas pels 50 metres es mantenia en la lluita. Només una centèsima de segon les separava, però en els segons 50 metres va ser quan la manresana va obrir forat, en agafar-li gairebé dos segons de marge. Gomariz es va imposar en assolir un registre final d'1' 09'' 62, per 1' 11'' 55 de la germànica. Més lluny, la britànica Michelle Ware va completar el podi.

Tres ors fins ara

La marca de Montse Gomariz, que és la nova presidenta del Club Natació Minorisa després de ser la vencedora en les eleccions del mes de juny passat, va significar un nou rècord estatal de la seva categoria, d'entre 45 i 49 anys, en la prova dels 100 metres papallona. Va rebaixar àmpliament la marca anterior, que també era seva. En la dècada dels 80, Gomariz va arribar a tenir el rècord estatal absolut dels 100 papallona.

En aquests Mundials màsters de Corea del Sud, que es clausuren demà, el Bages ha tingut també dues medalles d'or més. Una la va signar el sallentí Josep Claret, que es va penjar l'or en la categoria d'entre 75 i 79 anys en 50 metres papallona (33'' 17), i a més va aconseguir un nou rècord dels campionats en la prova i en la categoria.

D'altra banda, el santpedorenc Pere Balcells, exnedador olímpic, també va pujar al punt més alt del podi en la prova dels 100 braça per a nedadors d'entre 65 i 69 anys. El seu temps final va ser d'1'18'' 49. Tant Balcells com Claret competeixen en els Mundials formant part d'un club italià, l'Aquatica Torino SS Diet de la ciutat de Torí.