El pilot gallec Jorge Prado, de 18 anys, va guanyar ahir a Imola (San Marino) i està a un pas d'aconseguir el seu segon Mundial d'MX2 (sub-23), que pot aconseguir en la prova que es disputarà la setmana vinent a Suècia. Ara mateix, Prado té 150 punts a la classificació general i el seu únic competidor pel primer lloc, Thomas Kjer Olsen, en té ara mateix 130. El gallec necessitava aconseguir ahir que la diferència fos de 26 punts.

No va poder obtenir aquesta renda, ja que el suec va obtenir el segon lloc de la cursa, amb Prado amb només tres punts més d'avantatge. Tot i registrar un gran temps en la classificació, es va veure sorprès inicialment pel nord-americà Sanayei, però el desconcert va durar poc i Jorge Prado va aconseguir la seva pròpia escapada habitual en altres proves. Un altre dels joves pilots estatals, Iker Larrañaga, va aconseguir un meritori setè lloc en la cursa de San Marino. «Ha estat un cap de setmana meravellós», va assegurar el gallec, que va valorar com a «difícil» la cursa. «Costava molt mantenir-se bé a pista, ja que es trobaven molts sotracs i anar amb dues rodes era tot un repte», va afirmar Jorge Prado. En la categoria reina del Mundial de motocròs, el jove prodigi Tim Gajser ja es va proclamar campió en la cursa d'ahir a Imola. Ja va guanyar el seu primer títol d'MXGP, màxima categoria del motocròs, l'any 2016, quan en tenia 19.