La disputa entre La Lliga i la federació pels horaris va obligar a cancel·lar la festa que havia de servir de tret de sortida per al primer partit de la competició, però San Mamés s'omplirà per rebre el campió en un enfrontament complicat per a l'equip d'Ernesto Valverde. El Barça no tindrà Messi per veure's les cares amb un equip davant del qual no va poder guanyar cap dels dos partits la temporada passada. Precisament, l'argentí va ser ahir triat un dels tres finalistes al premi de millor jugador de l'any de la UEFA, juntament amb Cristiano Ronaldo i Van Dijk.

Sembla clar que els barcelonistes jugaran amb una defensa formada per Semedo, Piqué, Lenglet i Jordi Alba i una davantera composta per Griezmann, Suárez i Dembélé. A partir d'aquí, el centre del camp és una incògnita. De Jong ha estat el millor mig de la pretemporada, però és possible que actuï d'interior per fer lloc a un Busquets que és indiscutible en la posició des que va marxar Touré, el 2010. El tercer lloc podria ser per a Sergi Roberto, que és qui més minuts ha tingut a la pretemporada, per a Rakitic, que ha estat un dels més golejadors. Ahir van quedar fora de la llista de 19 homes Arthur, Vidal, Wagué, Todibo i Messi. Hi són Carles Pérez i Iñaki Peña, del filial.

En la roda de premsa d'ahir prèvia al partit, el tècnic blaugrana, Ernesto Valverde, va mostrar-se molest pel fet que el mercat de fitxatges de la lliga espanyola duri quinze dies més, en què es podrà anar parlant de Neymar. Tot i això, va valorar que «estic content amb la plantilla que tinc. El nostre objectiu és repetir títol. Ens hauria anat bé algun altre partit entremig, però els viatges ens han condicionat». Sobre l'estil, «si em comparen a mi amb George Clooney, ho tinc difícil. Si ens comparen amb el millor Barça de la història, també». Respecte del rival, el seu exequip, «és complicat per començar. Hem d'estar atents perquè és un dels partits marcats al calendari com a més complicats».