Marc Coma serà el copilot de Fernando Alonso en la propera edició del 2020 del Ral·li Dakar. Ambdós participaran junts al volant d'un Toyota Hilux. El pilot d'Avià participarà per primera vegada a la prova en un automòbil, tot i que ho farà des del copilot. Aquesta nova edició del raid serà una nova aventura tant per Alonso com per Coma, ja que es disputarà per primera vegada a Aràbia Saudita, després d'onze anys celebrant-se a Amèrica del Sud. La informació ha estat avançada aquest dilluns al matí per France Télévisions

La trajectòria de Marc Coma en el Ral·li Dakar és pràcticament immillorable, amb cinc victòries en la categoria de motos en les edicions de 2006, 2009, 2011, 2014 i 2015. Un dels seus somnis era poder competir alguna vegada amunt d'un cotxe i ho farà per primera vegada juntament amb el bicampió del món de Fòrmula1, qui s'estrena en aquesta competició. El pilot d'Avià, de 42 anys, està considerat el millor de l'estat en la història dels raids en la categoria de motos. També ho és a escala mundial, sent el segon pilot amb més Ral·li Dakar de la història per darrere d'Stéphane Peterhansel, amb sis campionats d'aquesta modalitat, i empatat amb Cyril Despres, el seu gran rival en la seva època amunt de la moto, i Cyril Neveu.

Un cop va baixar de la moto l'any 2015, quan aconsegueix el seu últim Dakar, Marc Coma va ser escollit com a director esportiu de la prova, càrrec en el qual va estar fins que va renunciar el febrer de l'any 2018. Actualment i des del gener d'aquest mateix any, ocupa la funció de director general a nivell estatal de l'equip KTM, amb el qual va aconseguir els seus cinc títols al raid més exigent del món.

Marc Coma i Fernando Alonso competiran en el Dakar amb el Toyota Hilux des del proper 5 de gener fins el dia 17 del mateix mes. Les darreres informacions de France Télévisions asseguren que estaran practicant en uns tests de prova a Namíbia i Polònia i podrien competir oficialment junts per primera vegada al Ral·li del Marroc. En aquesta edició del 2020 defensarà corona el qatarí Nasser Al Attiyah, que també pilotarà amb un Toyota i que ja va afirmar a inicis d'any que estaria encantat d'una possible participació de Fernando Alonso al Dakar.