Aquest diumenge va finalitzar el Trail del Moixeró, a Bagà, amb les grans curses del dia final. Durant tot el cap de setmana, l'esdeveniment va tenir més de 800 participants. Els corredors van passar dos dies amb forta calor, sobretot ahir en les curses de 37, 24 i 12 quilòmetres, que van finalitzar amb grans resultats, amb l'obtenció de quatre podis pels corredors de casa nostra, entre ells una victòria.

La moianesa Anna Rovira va ser la guanyadora de la classificació general femenina als 24 quilòmetres, arribant a la meta amb un temps de 2:19:38, un temps bastant superior a les seves principals perseguidores que van registrar un temps de 2:24:16 i 2:24:50 respectivament. L'olesà Pol Rodríguez va obtenir el tercer lloc en la classificació general masculina, amb un temps de 3:52:24 molt meritori. La manresana Aida Pintó va obtenir el segon lloc a la cursa de 12 quilòmetres femenina (1:31:47) i Josep Miret, corredor de la Seu d'Urgell, va ser també segon a la prova masculina de 24 quilòmetres (2:03:52). El berguedà Jordi Comellas també va aconseguir un cinquè lloc a la cursa masculina de 12 quilòmetres.

Els guanyadors de la cursa més llarga, de 37 quilòmetres, van ser en el masculí Eugeni Gil, procedent de la Garriga (Vallès Oriental), amb un temps de 3:35:20; i la cursa gran femenina va ser per a Ester Casajuana, de Reus, amb un temps de 4:21:38 i una corredora màster, Sandra Castellana, va obtenir el segon lloc. Les grans proves del cap de setmana del Trail del Moixeró van tenir més de 600 participants, en curses en les quals es va passar molta calor però sense experimentar incidències greus.

Gran afluència a la Moixeró XS

Una de les curses que també va tenir un gran èxit va ser la Moixeró XS, disputada dissabte. Aquestes estaven preparades per als nens, des de categoria prebenjamina fins a infantil. En total van participar 128 nens en les categories.

Als prebenjamins del 2013 van guanyar Jan Torquemada i Laia Morales i en els del 2011 i 2012 el vencedors van ser Oriol Gol i Erola Torrabadella. Un amfitrió va ser el guanyador de la cursa dels benjamins masculí, Roger Corominas, de l'Atletisme Bagà. Martina Masó va ser la guanyadora en la cursa femenina. Els vencedors alevins van ser Josep Quevedo i Laura Santanera i a l'infantil van guanyar Pau Tomàs i Míriam Recasens.

No va ser tan exitosa la VK Roca Tiraval, també disputada el dissabte i amb només trenta participants. Els guanyadors van ser Javier Fernández i Clàudia Sabata, del Club Esquí Berguedà. Així doncs, finalitza una nova edició del Trail del Moixeró, amb molta calor i gran intensitat.