El Barça no abaixa els braços per Neymar. Les darreres informacions de RAC1 asseguren que el club blaugrana presentarà per escrit una oferta al Paris Saint-Germain per a la cessió del brasiler amb una opció de compra obligatòria l'any vinent. Després de la marxa de Coutinho al Bayern de Munic, es comença a descartar l'opció d'un intercanvi de jugadors, ja que el Barça només estaria disposat a cedir com a moneda de canvi el migcampista croat Ivan Rakitic. Les fonts de l'emissora catalana apunten que estan «confiats» i que «hi ha opcions» que el PSG accepti la proposta. Tot i així, en les darreres hores d'ahir la Juventus va entrar en la lluita pel fitxatge de Neymar, dins l'operació Dybala, que aniria a París.

El conjunt blaugrana va decidir fer una nova oferta per Neymar després de la reunió entre diversos directius del club, ahir al migdia, entre els quals es trobava el president del Barça, Josep Maria Bartomeu. També van ser assistir a aquesta reunió el director general, Oscar Grau; el directiu Javier Bordas; el tresorer del club, Quique Tombas; el secretari tècnic, Éric Abidal, home important en les negociacions per part del Barça, i Ramon Planes, que també és membre d'aquesta oficina. A última hora s'hi va unir André Cury, proper a la família Neymar. El Barça té pensat assumir la fitxa del jugador brasiler durant la cessió i, a més, realitzar el pagament d'una petita quantitat econòmica, similar al que ha fet el Bayern de Munic amb el club blaugrana, en abonar ahir un total de 8,5 milions d'euros per la cessió de Philippe Coutinho. L'opció que Neymar acabi fitxant pel Reial Madrid segueix present, però amb els dies va perdent força, sobretot després que Zinedine Zidane garantís la continuïtat de Gareth Bale a l'equip en la roda de premsa posterior a la victòria davant el Celta, en la qual el gal·lès en va ser protagonista directe.

Dybala pot ser la clau

Diumenge, en roda de premsa, el tècnic del PSG, Thomas Tuchel, ja va deixar clar que Neymar només sortirà del conjunt francès si acaba arribant un substitut de garanties del brasiler. Ara mateix, una de les opcions més clares que hi ha sobre la taula és la de l'atacant argentí de la Juventus Paulo Dybala. El futbolista té 25 anys i els darrers dos anys s'ha estancat una mica la seva projecció, que va ascendir meteòricament després d'eliminar el Barça de la Champions la temporada 2016-17. De la mateixa manera que pot ser la clau per al fitxatge de Neymar pel Barça, també pot ser la fi de les opcions del retorn, a causa de l'interès de la Juventus per incloure'l en l'operació. El brasiler prefereix l'opció blaugrana.

L'operació podria signar-se al voltant d'uns 80 milions d'euros, segons les informacions de Globoesporte. Això ajudaria a l'arribada no només de Neymar al Barça, sinó també d'Icardi com a dar-rer fitxatge de la Juventus en aquest període de fitxatges.