Des del 2004, l'equip estatal masculí de trial no té rival i no hi ha hagut un sol any en què hagin perdut el Trial de les Nacions. Toni Bou participa en la competició des del 2005 i aquesta temporada vol sumar un altre títol amb el conjunt estatal, que és qui més vegades en la història ha aconseguit el campionat, un total de 25.

Toni Bou (Montesa) competirà de nou amb Jeroni Fajardo (Gas Gas) i Adam Raga (TRRS). La nova edició del Trial de les Nacions serà a Eivissa i els tres pilots de l'equip estatal l'han guanyat junts deu cops. En l'edició de l'any passat, Adam Raga va estar absent i va ser substituït pel basc Jaime Busto.

No hi ha cap dubte que el conjunt estatal torna a ser el gran favorit per endur-se el títol. El pilot de Piera, Raga i Fajardo segueixen dominant en els Campionats Mundials de trial després d'anys.

L'equip femení té un repte més ambiciós, ja que l'any passat va obtenir la segona posició, en ser superades pel conjunt britànic. Berta Abellán (Vertigo), Neus Murcia (Gas Gas) i Sandra Gómez (TRRS) estan realitzant un gran Mundial, i Murcia segueix com a líder en el Campionat d'Espanya. Murcia és l'única de les tres que no va aconseguir el títol del Trial de les Nacions l'any 2017, en el qual Abellán i Gómez van gua-nyar amb María Giró.